Ateinančiais metais žmonių sąveika su skaitmeniniais įrankiais skirsis nuo to, prie ko esame įpratę. Dirbtinis intelektas turi didelį potencialą įvairiose srityse ir verslo aplinkoje suteiks konkurencinį pranašumą. Vis tik, kyla ir etiniai klausimai bei rizikos, kurias reikia įvertinti tam, kad DI sprendimai būtų diegiami apgalvotai ir prasmingai.

Užuot kasdien ieškoję informacijos internetinėse paieškos sistemose, žmonės vis dažniau naudos DI įrankius, kurie suteikia galimybę pokalbio forma gauti daug tikslesnę informaciją – konkrečius atsakymus ir rekomendacijas, atitinkančias jų poreikius.

Įmonės aktyviau diegs dirbtinio intelekto sprendimus, kurie ne tik bendradarbiaus su kitais DI sprendimais, bet ir tinkamai kontroliuojami priims sprendimus žmonių vardu.

Tobulėjant technologinėms galimybėms, visuomenė patirs fizinės ir skaitmeninės aplinkos transformaciją, kuri suteiks naujų galimybių. Taip pat plėsis technologijų ir žmogaus kūno sąveika, o tai padės geriau suprasti žmones ir jų norus – tą rodo naujausias informacinių technologijų (IT) bendrovės „Accenture Technology Vision 2024“ tyrimas.

Tyrime nagrinėjamos keturios naujausios technologijų tendencijos, kuriose dėmesys skiriamas technologijų ir žmonių sąveikai, siekiant, kad ateityje technologijos taptų daug intuityvesnės ir padėtų žmonėms pagerinti gyvenimo kokybę, produktyvumą ir kūrybiškumą.

Kovo 22 d., 9:30 val. tiesioginės „Delfi“ transliacijos metu, Ivo Ālmanis, „Accenture“ vadovas Latvijoje, pristatys šių metų technologijų tendencijų studiją. Po to laukia naujausių tendencijų diskusija, kurioje dalyvaus: Gintarė Grigaitė („Telia“ strategijos vadovė), Ursula Koski („Amazon Web Services“ Šiaurės šalių CTO) Linas Beliūnas („Flutterwave“ įkūrėjas ir vadovas) ir Gediminas Pekšys („Oxipit“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų).

Greitai pasimatysime!