Pirmajame reportaže susipažinsime su ūkininku Modestu Mickumi.

Radviliškio rajone gyvenantis Modestas Mickus, kaip ir daugelis ūkininkų šio amato išmoko iš tėvų ir juokauja, kad traktorių vairuoti išmoko dar vaikystėje. Tiesa, būdamas vaikas, net negalėjo pagalvoti, kad vieną dieną vadovaus sėkmingam ūkiui, tai taps pagrindinė jo veikla, o mylimą darbą dirbs drauge su žmona.

Modesto Mickaus ūkis tai augalininkystės ūkis, kuriame yra auginamos net kelios kultūros įvairių augalų, o visai neseniai ūkiui buvo patikėta ir sėklų daiginimas. Iš pradžių atsirado žirnių dauginimas, o šiais metais ūkyje yra daiginamos ir garstyčių bei aliejinio ridiko sėklos.

Pašnekovas neslepia, kad tai ką matome šiandien yra sunkaus darbo rezultatai, nes visą ūkininkavimo laikotarpį stengėsi atrasti naujų būdų, kaip palengvinti darbus ir taip padidinti derlių.

Antrasis laidos herojus - Arūnas Martinėlis bei jo šeima, kurie, visi drauge, vadovauja biodinaminiam ūkiui. Širvintų rajono ūkininkas Arūnas Martinėlis gimė ir užaugo kaime, kur nuo mažumės buvo aktyviai įsitraukęs į žemės ūkio veiklą ir padėdavo tėvams bei seneliams.

Arūnas nuo vaikystės pasižymėjo žingeidumu ir noru tobulėti, tad vos baigęs mokyklą šis įstojo į žemės ūkio akademiją ir išvyko mokytis į Vokietiją, kur kur įgijo neįkainojamos ir tuo metu labai išskirtinės patirties žemės ūkyje.

Galiausiai 1996 metais žemės drauge su žmona Kristina nusprendė įregistruoti savo ūkį. Biodinaminis ūkis tai tarsi atskiras, individualus ir save išlaikantis gyvas organizmas, kuriame žmogus šiam padeda pasiekti pusiausvyrą tarp to kas yra gaunama ir to kas yra atiduodama. Tokiame ūkyje yra labai svarbu harmonija tarp žemės ir joje augančių augalų, gyvūnų ir žmogaus poveikio.

Šiandien šis ūkis ne tik yra pelningas, bet ir gali būti pavyzdžiu daugeliui kitų, o prie ūkio darbų pluša visa Martinėlių šeima. Sūnūs Augustinas ir Julius augina aubrakų veislės galvijus, o Arūnas su žmona Kristina - hailendų.

Laidą kviečiame žiūrėti jau šį sekmadienį 09:30 tik per Delfi TV.