Pirmajame reportaže lankysimės Gedimino Ališausko sodyboje ir ūkyje. Šio ūkininko valdos yra tikras harmonijos tarp žemės, dangaus ir žmogaus pavyzdys. Čia ūkininkas sugeba išlaikyti balansą tarp to kas yra gaunama ir to kas yra atiduodama.

Beveik 4 ha teritorijoje galima rasti dešimtis skirtingų skulptūrų kompozicijų, tvenkinių, alpinariumų ir šimtus magiškų lauko riedulių.

Šimtametę sodybos istoriją pasakoja ir sodyboje esantys pastatai, senieji padargai bei Gedimino senelio sodintos pušys. Drauge su ūkininku taip pat kalbėsime apie rudeninius ūkio darbus.

Antrasis laidos herojus - Simonas Greičius ir Labūnavos žemės ūkio bendrovė. Simonas Greičius užaugo ūkininkų šeimoje ir juokauja, kad renkantis profesiją ilgai nedvejojo, baigęs mokyklą įstojo į žemės ūkio universitetą, kuriame įgijo agronomo profesiją ir 2013 metais, jau turėdamas darbo patirties, Simonas pradėjo vadovauti Kėdainių rajone įsikūrusiai Labūnavos žemės ūkio bendrovei.

Šiandien Labūnavos žemės ūkio bendrovės ūkis, tai mišrus ūkis, kuriame yra puoselėjama tiek augalininkystė tiek gyvulininkystė. Linas Agro grupei priklausančioje bendrovėje nuolat yra ieškoma būdų, kaip ūkį modernizuoti ir paversti dar efektyvesniu.