Renginį įspūdingu kompozitoriaus Eriko Whitacre kūriniu „Lux Aurumque“ pradėjo choras „Bel Canto“ ir jų meno vadovas Artūras Dambrauskas. Susirinkusieji taip pat galėjo klausyti kaip choras atliko Johano Sebastiano Bacho „Come Sweet Death“ ir kompozitoriaus Donato Zakaro kūrinį „Sauliūtė tekėjo“. Renginyje pasirodė ir Lietuvą „Eurovizijoje“ atstovavusi Monika Linkytė.

„Tokie žmonės mums atrodo ypatingi. Išties, jie turbūt taip apie save niekada negalvoja. Todėl, kad jiems tai, ką jie daro, kaip gyvena, kaip dirba, atrodo, kad taip ir turi būti, tai jų kasdienybė ir taip privalo būti.

Bet mums tai atrodo kaip stebuklas, nes matome įvairaus neatsakingumo, prastai atliekamų pareigų, todėl visada labai džiugu, ne tik todėl, kad valdžia pastebi tuos žmones, bet pirmiausia todėl, kad jūs patys renkate tuos, kuriuos pamatote ir manote, kad jie yra svarbūs, jų gyvenimo būdas, darbai ir tai, kaip jie gyvena, yra svarbu“, – į susirinkusius dalyvius kreipėsi projektą globojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė.