Sovietinės ir vokiečių okupacijos metais vykdytas teroras įpareigoja neužmiršti ir įprasminti mūsų tautiečių atminimą šiuolaikinės visuomenės kontekste. Nuo 2005 m. įgyvendinamo projekto „Misija Sibiras“ metu jauni žmonės vyksta į apleistas Sibiro vietoves susitikti su dar ten tebegyvenančiais lietuvių tremtiniais ir sutvarkyti apleistas kapavietes.

Per dešimt projekto „Misija Sibiras“ gyvavimo metų savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 10 000 jaunų žmonių.

Nors „Misija Sibiras“ ekspedicijose sudalyvauti gali ribotas žmonių skaičius, bet su jų potyriais susipažinti gali kiekvienas. Praėjusių metų ekspedicijos įspūdžiai sutalpinti į 52 min ir pavadinti „Misija Sibiras'15: keturiolika nežinomybės dienų arba kaip mes gėrėme kavą su bobute“.

O peržiūrėjus filmą siūlome Jūsų nuomonę iškeisti į „Misija Sibiras“ dešimtmečio albumą.

Viskas, ką Jums reikia padaryti, tai suguldyti savo įspūdžius apie filmą į recenziją (kurios apimtis nuo 300 iki 500 žodžių), ją atsiųsti adresu jauniems@jauniems.lt iki kovo 31 dienos, o jau balandžio 4 dieną paskelbsime nugalėtoją, kuris bus apdovanotas „Misija Sibiras“ dešimtmečio albumu. Linkime gerų įspūdžių žiūrint filmą!