Albumas „Meridiem“ – lengvesnis, šviesesnis, ir, kaip pati Rūta MUR sako, „puikus garso takelis vasarai“.

Tarp paskutiniojo albumo „Prime Time“ ir šio, įvyko daug dainininkei svarbių ir reikšmingų įvykių – dalyvavimas „Eurovizijos“ atrankose ir žiūrovų simpatijos titulo laimėjimas, koncertai Lietuvos ir užsienio scenose. Ne mažiau įdomus buvo ir asmeninio gyvenimo periodas.

„Albumą „Meridiem“ rašiau įkvėpta meilės ir šviesos, kurią ji atnešė į mano gyvenimą. Meilė man yra įdomiausia tema, todėl visa mano kūryba yra apie ją. Geriau pažinusi save supratau, jog visgi meilė gali turėti įvairių atspalvių. Pavyzdžiui priešpaskutiniame mano albume „Prime Time“, meilė buvo kiaurai širdį veriantis siaubingas jausmas. O dabar galiu pasidžiaugti patyrusi Meilę iš didžiosios raidės. Galbūt kas nors teigs, jog tikroji meilė ir yra ta, kuri nuramina ir padeda jaustis lyg namie, bet ne visi žmonės gali pasidžiaugti sveiku meilės suvokimu dėl aplinkybių, kuriose teko augti, bręsti. Taip ir aš tik 30–ties pagaliau pajaučiau, koks auginantis tai gali būti dalykas. O svarbiausia, jog tas augimas švelnus, o ne per kančią“, – sako dainininkė.

Trečiadienį Rūta MUR laidoje „Delfi premjera“ gyvai atliks naujausią savo dainą „Home“ ir papasakos apie kūrybos užkulisius, dainų rašymo aplinkybes, artėjančius koncertus ir, žinoma, meilę.