Nors dalis laisvų dienų sutampa su savaitgaliu, Lietuvoje vis grįžtama prie diskusijos ar reikėtų sumažinti šių dienų skaičių. Apie tai, pokalbis su VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto docentu Algirdu Bartkumi.

Viešojo kalbėjimo lektorė Daiva Suchockaitė būdama devyniolikos patyrė akies operacijos komplikaciją, dėl kurios jos viena akis yra su estetiniu defektu. Daiva teigia, kad dėl to neretai yra sulaukusi įvairių komentarų, tačiau kartu ir pastebi, kad žmonėms yra nedrąsu paklausti kas nutiko. Bet ar vis tik etiška klausti žmogaus kas nutiko? Apie tai Kornelijos Jasiūnaitės parengtame reportaže.

Europos parlamentas priėmė įstatymą dėl teisės į remontą, kuriuo įtvirtinama vartotojų teisė taisyti tam tikrus gaminius, įskaitant išmaniuosius telefonus, skalbimo mašinas bei kitą techniką. Nors įstatymą dar turės patvirtinti valstybės narės, juo būtų reikalaujama, kad gamintojai taisytų negarantines prekes, jei įmanoma, nemokamai arba už pagrįstą kainą. Tačiau ar patys vartotojai yra linkę taisyti daiktus, tuo domėjosi šiandienos pašnekovės Rūta Kukulskytė ir Gintarė Petrauskaitė, projekto „Kurk Lietuvai“ vadovės.

„Atostogeno“ rubrikoje susipažinsime su Viduržemio jūros sala – Sicilija.