Prie peilio pridėta pjaustymo lentelė, nuo kurios niekas nenukrenta perkeliant maistą, pavyzdžiui, suberiant supjaustytas daržoves į lėkštę. Kitas naudingas daiktas – specialus priedas dujinei viryklei, padedantis pastatyti puodą tiesiai degiklio centre.

Rinkinyje taip pat yra patogus dangtis: ant jo galima pasidėti samtį – nereikės jo ieškoti po visą virtuvę. Be to, šis dangtis neįkaista taip, kaip stikliniai dangčiai. Rinkinyje yra ir specialus arbatinis šaukštelis – jis padeda pilti vandenį į stiklinę nesibaiminant pripilti per daug ir prilaistyti. Ant šaukštelio įtaisytas plūduras leidžia kontroliuoti skysčio lygį. K. Chiamas sako, kad sunkumus, su kuriais virtuvėje susiduria aklieji, pastebėjo besimokydamas universitete.

Viena Singapūro kompanijų jau parodė susidomėjimą išradimu ir svarsto galimybę tokį rinkinį gaminti. K. Chiamas nori, kad virtuvės reikmenų rinkinys būtų nebrangus ir prieinamas visiems, pageidaujantiems jį įsigyti.

Jaunuolis Singapūre jau gavo nacionalinę Jameso Dysono premiją pramoninio dizaino ir inžinerinio projektavimo srityje. Ji skiriama už išradimus, kurie palengvina žmonių gyvenimą. K. Chiamas taip pat pateko į tarptautinį premijos pretendentų sąrašą. Nugalėtojai bus skelbiami lapkričio 15 dieną.