Su dviratininkais kelyje dažnai susitinkantis Mindaugas Lukauskis tikina, kad nemalonumų dėl dviratininkų patirti neteko. Anot jo, jei važiuojama tvarkingai ir saugiai automobilių vairuotojams nėra dėl ko pykti.

„Geriausia kai dviratininkai važiuoja jiems skirtais takeliais, bet ne visur jų yra, todėl jie kartais važiuoja plentu. Jei tvarkingai važiuoja, dviratininkas matomas dėl savo ryškios aprangos, yra atšvaitai, tada jie niekam netrukdo. Aplenkei ir viskas. Jie yra tokie pat eismo dalyviai kaip ir mes“, – sako Mindaugas.
Vis tik krepšininkas pastebi, kad labai dažnai dviratininkai perėjas kerta sėdėdami ant dviračio, nors turėtų jį varytis. Jo manymu, tai ypač nesaugu, kai sankryža nereguliuojama, o ir ten, kur įrengti šviesoforai, visko gali pasitaikyti.

„Tiek dviratininkui, tiek vairuotojui bus saugiau jei visi elgsis pagal taisykles. Kartais dviratininkui gali atrodyti, kad jis matomas, kad vairuotojas spės sustoti, bet reikia ir pačiam saugotis, nes visokių situacijų būna“, – sako jis.

Kaip pavojinga, kai dviratininkai perėjas kerta sėdėdami ant dviračio žino ir krepšininkas Kšištofas Lavrinovičius. Jis pasakoja, kad vienas nutikimas jį gerokai išgąsdino: „Buvo atsitikę vieną kartą man, kai važiavau, matau perėja prieky, o šaligatviu važiuoja dviratis ramiai. Ir kai tik privažiavau prie perėjos, jis staiga pasuko ir net nepasižiūrėjęs pradėjo važiuoti per tą perėją, ir aš vos suspėjau pastebėti jį ir sustabdyti. O pagal taisykles, kaip aš suprantu, jis turi sustoti, nulipti nuo dviračio ir tada persivaryti, o jisai iškart pasuko. Taip išsigandau, net norėjau pabarti. Bet, galvoju, tiek to, jau suaugęs vyras buvo, neprimokysi.“

Kšištofas sako, kad labai dažnai pamatęs dviratininką važiuojantį važiuojamąja kelio dalimi susirūpina: „Aš daugiau pergyvenu dėl jų, nei dėl savęs. Dviratininkas važiuoja ir prie jo šalia mašinos važiuoja, tai maža kas, sekundės reikalas, gali neišlaikyt vairo, papulti po automobilio ratais. Vis tiek ne taip saugu, kaip dviračių taku“.

Anot jo, dviratininkams būtina imtis visų saugumo priemonių, o vairuotojams reikia būti atidiems: „Sunku dviratininkus pastebėti vairuotojams kai, pavyzdžiui, iš miško keliuko išvažiuoja, todėl vairuotojas jau prieš tą keliuką turi pagalvot, kad gali ten kažkas išsukt, išbėgt, ar išvažiuoti. O dviratininkams svarbiausia išmokt taisykles ir apsisaugoti, turėti šalmą, priemones apsaugos visas, liemenę šviečiančią, atšvaitus, ir rūbų kad būtų matomos spalvos“, – vardija jis.

Krepšininko teigimu, dviratininkai automobilių vairuotojams netrukdo jei laikosi taisyklių, kitu atveju kelyje būna nesaugu nei automobilių vairuotojams, nei dviračių mėgėjams. Todėl jis visiems pataria būti atidiems, vairuotojams nekaltinti dviratininkų, kad šie važiuoja greta jų, nes kartais jie neturi išeities, o dviratininkams pasirūpinti savo saugumu ir matomumu. Krepšininkas prasitarė, kad ir pats planuoja įsigyti dviratį ir tikisi, kad vairuotojai jam bus draugiški ir priims jį kaip lygiateisį eismo dalyvį.