Šiemet atliktas tyrimas atskleidė, kad net 17 proc. vairuotojų susierzina pamatę klevo lapu pažymėtą automobilį. Visgi specialistai sako, kad klevo lapas nurodo tik vairavimo trukmę, o ne vairuotojo įgūdžius, o kylantis pyktis tikrai nepadeda išlikti dėmesingiems kelyje.

Šiandien didelę patirtį turintys vairuotojai dažnai būna pamiršę, ką reiškia pirmą kartą sėsti už vairo ir visiškai vienam išvažiuoti į judrią gatvę, o tokius jaunus vairuotojus sutinka su šypsena arba pagrūmoja kumščiu dėl neatsargaus vairavimo. Kažkada pirmą kartą už vairo sėdosi ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai Mindaugas Lukauskis ir Adas Juškevičius, todėl jų pasiteiravome, kaip praėjo pirmieji bandymai vairuoti ir kaip šiandien jie vertina kelyje sutinkamus vairuotojus su klevo lapais.

„Visokių yra vairuotojų. Negali smerkti, nes tokioj pat situacijoj buvai, kai pats gavai vairuotojo pažymėjimą. Yra jaunų vairuotojų, kurie geriau vairuoja, kurie daugiau įgūdžių turi, yra, kurie prasčiau. Visi vairavimo įgūdžiai susiformuoja tik vairuojant, todėl reikia praktikos. Čia yra procesas, o patirtis ateina su laiku. Negali pykti. Klaidų daro ne tik jauni vairuotojai, bet ir didesnę patirtį turintys ir jau be klevo lapų važinėjantys. Pavyzdžiui, lėtai važiuoja antra eismo juosta ir negali jo aplenkti. Kad jauni vairuotojai užgęsta prie šviesoforo vieną kitą kartą, tai nieko, visiems pasitaiko. Ar aš esu užgesęs? Be abejo“, – sako Mindaugas Lukauskis.

Jau aštuoniolika metų vairuojantis krepšininkas sako, kad vairuoti ir pačioje pradžioje jam sekėsi neblogai ir įgūdžių tikrai pakako, nes daugelio dalykų išmokė tėtis. Paklaustas, kaip pats jautėsi išlaikęs teises ir pirmąkart oficialiai išvažiavęs į gatvę ir ar nebuvo nejauku prieš kitus vairuotojus, Mindaugas Lukauskis sako, kad jei vairuoji tvarkingai, tai niekam netrukdai. Ypač, jei nesi greičio mėgėjas.

„Baisu nebuvo. Aišku pirmieji kartai, kai sėdi už automobilio vairo ir nei tėčio, nei instruktoriaus nėra šalia, kurie galėtų patarti, jaudulys šioks toks yra. Daugiausiai jo gal buvo ties sankryžom, kai reikėdavo sukti į kairę, praleisti kitus vairuotojus, nejaukiai iš pradžių pasijausdavau, bet dabar tai įprasta ir nesunku. Visko išmokstama“, – pasakoja jis.

Šiandien krepšininkas pamatęs vairuotoją su žaliu klevo lapu sako dažnai nusišypsantis ir prisimenantis savo pirmuosius vairavimo kartus, todėl ir jauniesiems vairuotojams, ir senbuviams jis linki kantrybės.

Aštuonerius metus vairuotojo pažymėjimą turintis krepšininkas Adas Juškevičius pasakoja, kad kelyje galima pastebėti skirtingą vairuotojų reakciją į naujokus: vieni spėja pabarti, signalizuoja, kiti – turi daugiau kantrybės. Anot jo, reikia suprasti, kad jauniems vairuotojams nėra labai nelengva, todėl pats juos vertina tolerantiškai ir už smulkias klaidas per daug nepyksta.

„Jei matau, kad kažkaip keistai manevruoja, tiesiog leidžiu jiems išspręsti tą situaciją, pabaigti manevrą nesukeldamas jiems papildomo streso, kantriai palaukiu, kol susitvarkys. Suprantu tiesiog, kad jiems yra pirmi metai kelyje ir prie kai kurių dalykų reikia priprasti. Aš juk irgi kažkada buvau naujokas“, – sako krepšininkas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai ragina būti tolerantiškais kelyje ir padėti vieni kitiems.