Gyventojai mano, kad tokios priežastys gali būti sunki liga, negalia, finansiniai sunkumai. Valdžios atstovai dėl priežasčių derasi. Daugiau apie tai kalbėsimės su Socialinės apsaugos ir darbo viceministru Martynu Šiurkumi ir ekonomistu, profesoriumi Romu Lazutka.

Balandžio antroji – Pasaulinė autizmo supratimo diena. Šia diena siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į autizmą, o visą balandžio mėnesį taip pat organizuojami įvairūs renginiai, taip keliant bendrą ßsupratimą apie šį raidos sutrikimą. Studijoje lankysis asociacijos „Vilniaus lietaus vaikai“ vadovė Beata Veselienė.

Atlikta apklausa parodė, kad finansiškai, paslaugomis ar kitomis formomis savo saugusius vaikus remia 81 proc. 40–60 m. amžiaus gyventojų, o 76 proc. gelbėja vyresniems artimiesiems, nors, anot tyrimo, panašiai uždirba tiek jauni darbo rinkos dalyviai, tiek vyresni. Detaliau šią temą panagrinėsime su „Swedbank“ ekonomiste Greta Ilekyte.

Nauja visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad Lietuvos gyventojų nuomonės moterų su negalia atžvilgiu keičiasi, tačiau labai lėtai. 1 iš 4 apklaustųjų pastebėjo, kad per pastaruosius dvejus metus viešumoje padaugėjo informacijos apie smurtą prieš moteris su negalia.

Ar informacijos sklaidos didėjimas, turi teigiamos įtakos, klausime Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Diskriminacijos prevencijos ir komunikacijos grupės patarėjos Miglės Kolinytės.