Šiuo metu gyventojai jau aktyviai teikia deklaracijas – tiek internetu, tiek gyvai VMI skyriuose. Iki 10 val. ryto jau buvo pateikta daugiau nei 10 tūkst. deklaracijų.

Tačiau apie pietus ėmė plaukti gyventojų skundai, kad neįmanoma prisijungti prie sistemos.VMI komunikacijos vadovas Darius Buta DELFI sakė, kad sistema stringa dėl per didelio besijungiančiųjų skaičiaus.

„VMI elektroninio deklaravimo sistema stabiliai veikia 12 mėnesių per metus beveik kiekvieną dieną, tačiau yra dvi dienos per matus (kai pradedamas deklaravimas ir paskutinę deklaravimo dieną), kai susiduriama su trukdžiais. Taigi sistema, kurios pajėgumai yra 4 vienu metu prisijungusių klientų, jų vienu metu įleidžia tiek, kiek pajėgia. VMI gali tik atsiprašyti nesėkmingai besijungiančių r parašyti kantrybės, nes laiko deklaruoti turtą ir pajamas yra pakankamai“, - komentavo jis.

„Atėję į darbą mes visi pastebėjome, kad dirba visi langeliai ir gyventojai eina ieškoti pagalbos į mokesčių inspekciją, tačiau turime įvardyti, ką reiškia atėjimas į Mokesčių inspekciją. Čia jie ateina tos pačios elektroninės paslaugos, nes tradicinių popierinių deklaracijų niekas jau ir nebepildo praktiškai“, - spaudos konferencijoje kalbėjo VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Pasak jos, vienu metu prisijungę prie elektroninės deklaravimo sistemos gali dirbti apie 4 tūkst. gyventojų.„Žinoma, šiandien mes jau turėjome signalų nerimo, kad neprisijungia gyventojai. Iš tiesų, pirmos dienos būna tokios, kad reikia daugiau kantrybės ir klientams“, - pridėjo ji.

Kaip ir praėjusiais metais VMI iš anksto paruošė preliminarias pajamų deklaracijas, kurias prieš pateikdami galės peržiūrėti gyventojai. Šiemet jų - apie 1,8 mln.