Neįvardytas portalo šaltinis teigia, kad raketos „oras-žemė“ į žmones buvo paleistos atsitiktinai. Nukentėjusieji, anot pašnekovo, yra žurnalistai.

Incidentas įvyko rugsėjo 17 arba 18 dieną. Oficialiai apie jį neskelbta.

„Jie skrido į tikslą, liko maždaug 500 metrų, tačiau kažkodėl raketos ėmė ir pasileido pačios. Sprogimo būta smarkaus, sudegė mažiausiai du automobiliai, du žmonės sunkiai sužeisti, šiuo metu jie ligoninėje. Tai buvo treniruotė prieš kažkokį pasirodymą. Greičiausiai nukentėjusieji – žurnalistai“, – teigia pašnekovas.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad žiūrovų apšaudymo per pratybas nebuvo. Neva vaizdo įraše matomas incidentas įvyko kitoje vietoje kitu laiku, praneša „Interfax“.

„Visi pranešimai socialiniuose tinkluose apie žurnalistų minios apšaudymą, apie daug nukentėjusiųjų – tyčinė provokacija ar kažkieno asmeninis kvailumas“, - cituojami pareigūnai. Jų teigimu, vaizdo įrašuose, kurie išplito socialiniuose tinkluose, užfiksuotas atvejis, įvykęs kitu metu.

Pasak jų, ten matoma, kaip sraigtasparnių ekipažai per skrydžių ir taktines pratybas treniravosi smogti antžeminiams taikiniams.

„Vieno iš sraigtasparnių taikymosi sistemoje buvo nustatytas neteisingas taikinys. Dėl to nuo nevaldomos raketos nukentėjo vienas automobilis be žmonių“, – informavo kariškiai.

Vakarų karinės apygardos atstovai pareiškė, kad rugsėjo 18 dieną pratybų „Zapad 2017“ epizodą Leningrado srities poligone stebėjo šimtai rusų ir užsienio žurnalistų bei karo atašė iš daugiau kaip 50 šalių.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, paklaustas apie numanomą incidentą, patarė pateikti šį klausimą Rusijos gynybos ministerijai.

„Šį klausimą reikia užduoti Gynybos ministerijai, o ne prezidento administracijai“, – jis sakė žurnalistams.

Savo ruožtu žinią ir vaizdo įrašą paviešinęs portalas 66.ru sureagavo į tokius kaltinimus atsakydami, kad jie tikrai nėra jokie provokatoriai.