„Palaikau visus teiginius, pasakytus spaudos konferencijoje“, – antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme pareiškė save politiniu kaliniu įvardijęs V. Uspaskichas.

Dėl finansinių machinacijų realia laisvės atėmimo bausme kol kas dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu nuteistas DP įkūrėjas vėl buvo priverstas prisiminti skandalingus įvykius Rusijos sostinėje, kai sprukęs iš Lietuvos buvo sulaikytas Maskvos pareigūnų – sostinės teisme nagrinėjama V. Uspaskicho iškelta civilinė byla politikos apžvalgininkui Ramūnui Bogdanui ir jo komentarą „Nuomonių ringe“ publikavusiam naujienų portalui DELFI.

V. Uspaskichas savo ieškinyje reikalauja, kad būtų viešai paneigti straipsnyje „R. Bogdanas. V. Uspaskichas per mažai sumokėjo už valdžią“ žodžiai apie su politiko pabėgimu į Maskvą susijusios aplinkybės.

Parlamentaro teigimu, straipsnio autoriaus teiginiai, kad „likęs Maskvoje jis, nerinkdamas žodžių, viešai dergė Lietuvą“ bei „Maskvos milicija jį sulaikė, tačiau atvažiavo vyrukai iš saugumo struktūrų ir jį pasiėmė kaip savo žmogų“, neatitinka tikrovės ir žemina jo garbę bei orumą.

DP įkūrėjas taip pat prašo priteisti 20 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą – esą dėl išspausdinto komentaro prarado visuomenės pasitikėjimą, be to, patyrė dvasinius išgyvenimus, stresą, dėl to net turėjo vartoti vaistus.