Šeima norėtų matyti vieningą Ukrainą ir sako, kad jų politinės pažiūros gyvenimą šalies Rytuose pavertė pernelyg rizikingu.

„Žmonės negali pasakyti, kaip jaučiasi. Jie tyli, visi bijo dėl savo saugumo, nes aplinkui daug informatorių. Kaimynai gali įskųsti kaimynus. Tada vaikinai iš „Donecko liaudies respublikos“ tiesiog pasibels į duris ir juos išsives. Niekas nežino, ar jie kada nors grįš. Štai kodėl ten taip nesaugu ir pavojinga“, - sakė Diana Rodikova.

Šeima į Kijevą persikėlė rugpjūtį – Ukrainos sostinėje jie pradeda naują gyvenimą. Dalis artimųjų liko Ukrainos Rytuose. Šeima suskilo.

„Ši praraja, atsivėrusi mūsų santykiuose, greičiausiai liks amžiams“, - įsitikinęs Vladimiras Rodikovas.

Per susirėmimus Ukrainos rytinėse teritorijose iš viso žuvo daugiau nei 3700 žmonių, dešimtys tūkstančių liko be namų. Tačiau daug ir pasiliko. Dalis nesitraukė vien todėl, kad neturėjo, kur eiti. Kiti nesitraukia, nes pritaria separatistų idėjoms.

Savaitgalį Ukrainos žmonės rinks parlamentą. Rinkimus temdo nesibaigiantys neramumai šalies rytuose, kur separatistų kontroliuojami regionai ketina balsavimą boikotuoti.