Su vyrais, kurie ruošiasi tapti mirtininkais, jis praleido beveik tris savaites. Visi jie – teroristinės organizacijos „Jabhat al-Nusra“ nariai. Liepą ji galutinai atsiskyrė nuo „Al Qaedos“.

„Pirmiausia norėjau parodyti, kad jie tokie patys žmonės kaip ir mes, su trūkumais, pasimetę, darantys klaidas, priversti rinktis ir priimti gyvenimą lemsiančius sprendimus“, - sakė dokumentinio filmo apie mirtininkus režisierius Paulis Refsdalis.

54 metų žurnalistas filmus apie karinius konfliktus kuria praktiškai nuo pat karjeros pradžios. Prieš kelis metus jis buvo patekęs į Talibano nelaisvę Afganistane, tačiau priėmė islamą ir sugebėjo išsigelbėti.

Filme rodoma būsimųjų mirtininkų kasdienybė ir buitis. Vienas iš jų atvyko į Siriją iš Saudo Arabijos, kur paliko žmoną ir dukrelę, su kuria bendrauja vaizdo ryšiu. Kitas – jaunas vyras iš Didžiosios Britanijos, kino režisieriaus sūnus. Visą filmą jie kalbasi vienas su kitu, gamina maistą, žaidžia su vietos vaikais.

Vaizdo nelydi pasakojimas už kadro. Režisieriaus teigimu, jis stengėsi nesmerkti savo filmo veikėjų, nepateikti jokio jų pasirinkimo vertinimo. Be to, būsimųjų mirtininkų motyvacija, pavyzdžiui, pabėgėlio iš Saudo Arabijos, juostos kūrėjui taip ir liko neįminta mįslė.