D. Trumpas praeitą mėnesį sutiko surengti istorinį viršūnių susitikimą su branduolinių ginklų turinčia Šiaurės Korėja. Toks pareigas einančio JAV prezidento ir Šiaurės Korėjos lyderio susitikimas būtų pirmasis, bet kol kas nėra numatyta jo konkreti data ir vieta, o dėl Pchenjano dalyvavimo kyla vis daugiau klausimų.

Per pirmadienį vykusį valdančiosios partijos pareigūnų posėdį Kim Jong Unas kalbėjo apie "dabartinę Šiaurės ir Pietų santykių plėtrą, taip pat apie KLDR ir JAV dialogo galimybę", pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Lyderis paskelbė pranešimą "apie dabartinį padėties Korėjos pusiasalyje vystymąsi", įskaitant planus vėliau šį mėnesį surengti atskirą viršūnių susitikimą su Pietų Korėja, nurodė KCNA.

Šylant abiejų Korėjų santykiams Kim Jong Unas planuoja balandžio 27 dieną susitikti su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu.

Tuo metu D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas, per kurį, bet kitų klausimų, tikriausiai būtų tariamasi dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, gali būti surengtas jau ateinantį mėnesį.

Tačiau Šiaurės Korėja iki šiol nieko viešai nekalbėjo apie viršūnių susitikimą su JAV nuo kovo, kai Pietų Korėjos pareigūnai perdavė D. Trumpui Kim Jong Uno kvietimą surengti derybas.