Žiniasklaidos turimais duomenimis, į Rumunijos miestų gatves, nepaisydami tvyrančių vėsių orų, išėjo mažiausiai 200 tūkst. protestuotojų, kurie skandavo „Vagys!“ ir „Atsistatydinkit!“.

Sostinėje Bukarešte kai kurie protestuotojai į saugumo pajėgas svaidė butelius, fejerverkus ir akmenis, o pareigūnai savo ruožtu paleido ašarinių dujų. Keletas policijos pareigūnų bei protestuotojų buvo nesunkiai sužeisti.

Antrą vakarą iš eilės protestai vyko ir kituose miestuose, įskaitant Timišoarą, kurioje 1989 metais įsižiebė revoliucija prieš komunistus.
Tąsyk, prieš beveik 30 metų, per kelias dienas buvo sužlugdytas diktatoriaus Nicolae Ceausescu (Nikolajės Čiaušesku) režimas. Komunistinis lyderis buvo sušaudytas kartu su savo žmona Elena 1989 metų Kalėdų dieną po improvizuoto teismo, kuriame jie buvo pripažinti kaltais dėl genocido.
Kaip nurodoma vėlų antradienį vyriausybės priimtame nepaprastajame dekrete, bus dekriminalizuoti pareigūnų nusižengimai, jei jų padaryta finansinė žala yra mažesnė nei 45 000 eurai).

Kairiojo sparno Rumunijos vyriausybė valdžioje praleido trumpiau nei mėnesį. Ankstesnė Socialdemokratų partijos (PSD) vyriausybė 2015-aisiais dėl masinių protestų buvo priversta atsistatydinti, bet praeitų metų gruodžio 11-ąją ši partija laimėjo rinkimus ir grįžo į valdžią.

Bukareštas pareiškė derinantis tą įstatymą su konstitucija.

Visgi kritikai teigia, kad naujosios pataisos leis baudžiamosios atsakomybės išvengti socialdemokratų lyderiui Liviu Dragnea (Liviju Dragniai). Šiuo metu jis ir dar keli kairiojo sparno politikai teisiami už įgaliojimų viršijimą.

Trečiadienį Briuselis išreiškė susirūpinimą dėl įvykių Rumunijoje, ir įspėjo, kad šalis negali žengti nė žingsnio atgal kovoje su korupcija.