Vengrija praėjusią savaitę uždarė savo sieną su Kroatija, užtverdama praėjimą spygliuota tvora ir plieninėmis užtvaromis. Kroatija nukreipia migrantus į vakaruose esančią Slovėniją, kuri mėgino pažaboti žmonių srautus, ieškančius naujų maršrutų ir butelio kaklelio, kuris leistų jiems įveikti Balkanus.

Dauguma migrantų troško vykti populiariausiomis kryptimis į Austriją ir Vokietiją.

Žmonės teigė bijantys, kad Vokietija dėl precedento neturinčių žmonių srautų gali uždaryti savo sienas.

„Taip, mes nerimaujame. Mes taip nerimaujame. Prieš dvi dienas išgirdau, kad Vokietija gali uždaryti savo sienas. Tikrai, pirmą kartą man pasidarė bloga. Aš tikrai sergu. Po tokios kelionės mes esame pavargę, o dar šaltas oras ir lietus. Jei jie uždarys sienas, kur mes dėsimės? Mūsų šalies dabar nebėra, joje karas, taigi nežinome, ką darysime“, - kalbėjo pabėgėlis iš Sirijos Hazemas Al Mousa.

H. al Mousa ir jo šeima buvo tarp maždaug 2 tūkst. migrantų, kurie Kroatijos ir Slovėnijos pasienyje nakvojo po atviru dangumi, nes Slovėnijoje įkurtos registracijos stovyklos buvo perpildytos ir negalėjo priimti naujų atvykėlių. Vėliau dalis jų visgi buvo įleisti.

Beje, dešimtys migrantų, tarp jų ir nuo karo bėgantys sirai, pirmą kartą atvyko į britų oro bazę Kipre – suverenią Didžiosios Britanijos teritoriją.