Šios jaunos šviesiaplaukės moters, kuri Atstovų Rūmų lankytojų galerijoje sėdėjo šalia D.Trumpo dukters Ivankos, vyras, JAV karinio jūrų laivyno specialiųjų pajėgų SEAL karys Ryanas Owensas, praėjusį mėnesį žuvo per specialiųjų pajėgų operaciją Jemene prieš ekstremistų grupuotę „al Qaeda“.

„Ryanas žuvo taip, kaip gyveno: (kaip) karys ir didvyris, kovodamas su terorizmu ir saugodamas mūsų šalį“, – pasakė D.Trumpas šimtams įstatymų leidėjų ir milijonams amerikiečių, stebėjusių televizijos transliaciją geriausiu vakaro laiku.

Visoje Atstovų Rūmų salėje žmonės vieningai atsistojo ir plojo C.Owens, kuri atrodė labai sujaudinta. Ivanka Trump tyliai ją guodė.

Vyriausiasis pajėgų vadas paaiškino, kad gynybos sekretorius Jimas Mattisas operaciją jam apibūdino kaip „labai sėkmingą reidą, kuris sugeneravo daug gyvybiškai svarbios žvalgybinės informacijos.“

„Ryano palikimas įsirėžė amžinybėje“, – savo kalboje pasakė D.Trumpas, išprovokuodamas 90 sekundžių trukmės ovacijas. C.Owens tuo tarpu sunėrusi rankas vis pakeldavo akis į salės lubas.

„Ryanas kaip tik dabar žiūri iš viršaus“, – pasakė D.Trumpas ir pavadino jį didvyriu, paaukojusiu gyvybę už JAV laisves.