Jaunavedžiai dalijosi geležine sudedama lovele ir šiandien sunkiai supranta, kaip joje tilpo. Tai buvęs žurnalistas, ilgametis Seimo narys ir parlamento pirmininkas papasakojo interviu DELFI.

„Jadvyga man buvo didelė atrama ir jeigu aš kažką padariau savo gyvenime, ką padariau Lietuvai, tai yra jos didelis indėlis“, – apie prieš tris mėnesius palaidotą žmoną pasakojo Č. Juršėnas.

Kartu sutuoktiniai pragyveno beveik šešis dešimtmečius. „Kokia gražuolė buvo, kai buvo jauna“, – komplimentų žmonai negaili Č. Juršėnas. Vieną žmonos nuotrauką jis visą laiką nešiojosi pase. Po mirties ji išdidinta ir stovės garbingiausioje namų vietoje.

„Buvau ir aš šito niekaip neslėpiau, laikiau negarbinga, sakysim, iš biografijos šitai išbraukti, ką, beje, kai kurie žmonės, ir mano kolegos Seimo nariai, darė. (…) Bet yra du dalykai, kuriuos reikia pasakyti, kad būtų pilnas vaizdas: būtent aš 1995 m. per iškilmingą Kovo 11 minėjimą, tai buvo penkmetis, viešai atsiprašiau už praeitį – savo ir už kitų praeitį. O kiek buvo dešiniųjų, kurie šitai viešai padarė, nors buvo su manim toj pačioj partijoj“, – apie priklausymą komunistų partijai kalbėjo Č. Juršėnas.