Sophie Serrano naujagimę viena medicinos sesuo sukeitė su kita mergyte, kai jos abi dalijosi vienu inkubatoriumi. Nepaisant tėvų įtarimų, ligoninė tikino, kad nebuvo padaryta jokios klaidos. Tai, kad jos duktė Manon nėra biologinis jos vaikas, S. Serrano sužinojo tik po 10 metų – 2004-aisiais, kai buvo atlikti DNR tyrimai.

„Mes kovojome, mes tikėjome, turėjome tęsti kovą. Turėjome kovoti, nes kaltinu save, kad prieš 20 metų nesugebėjau apsaugoti savo vaikų, ir šiandien aš kovojau už juos, kad būtų pripažintas aplaidumas ir joms padaryta žala. Aš tai padariau ir mano kova nebuvo bergždžia“, - sakė motina Sophie Serrano.

Jos dukra sako, kad buvo stengiamasi ne dėl pinigų.

„Jei sąžiningai, pinigai man nieko nereiškia, jie nieko nepakeis. Svarbiausia, kad klinika daugiau nebegalės kaltinti motinų. Dabar klinika turės prisiimti atsakomybę, jie turės prisiimti atsakomybę už šį siaubingą poelgį iki pat savo dienų pabaigos“, - teigė duktė Manon Serrano.

Kompensacijos taip pat buvo priteistos tėvams ir sukeistų mergaičių broliams bei seserims, tačiau priteistos sumos nė iš tolo neprilygsta 12 mln. eurų, kurių reikalavo ieškovai.

Tačiau dabar, kai teismas baigėsi, jie bent galės ramia širdimi gyventi toliau.