Tikėdamiesi rasti išgyvenusiųjų po Hualiano miestą (Taivane) supurčiusio žemės drebėjimo, gelbėjimo tarnybų darbuotojai kilo į pavojingai pasvirusius, ant pamatų vos besilaikančius pastatus.

Jau žinoma, kad vėlai vakare įvykęs žemės drebėjimas pareikalavo keturių žmonių gyvybių; daugiau nei 200 asmenų – sužeisti.

Oficialiais šaltiniais pranešama, kad per žemės drebėjimą sužeidimų patyrė 214 žmonės. Iš apgriautų pastatų lig šiol pavyko išgelbėti 117 žmonių. Stipriai apgriautas viešbutis „Marshal“ gerokai susmigo į žemę – apatinių aukštų apskritai nematyti.

Vaizdo įrašuose ir nuotraukose iš nelaimės vietos matyti pavojingai pakrypę didžiuliai pastatai, susmukę jų apatiniai aukštai, krūvos betono, stiklo šukių, sulankstytų geležinių sijų ir kitokių nuolaužų.

Ugniagesiai kopėčiomis, virvėmis ir keltuvais mėgino pasiekti tuose pastatuose esančiuose butuose įstrigusius gyventojus. Nuo požeminio smūgio taip pat suskeldėjo keliai, o be elektros ir vandens liko tūkstančiai žmonių, informavo Nacionalinė priešgaisrinės apsaugos agentūra.