Kaip teigia vienas iš „Bioversio“ įkūrėjų, įmonės direktorius ir bioinžinierius Stanislav Balion, narystė asociacijoje sudarys sąlygas dalyvauti biokontrolės produktų prekybos reguliavimo Europoje ir registracijos politikos kūrimo procese. Įmonė šiuo metu vysto ir ketina pristatyti naujus biokontrolės produktus žemės ūkio Europos rinkoms, kurie padės žemdirbiams ūkininkauti dar tvariau, bet ne mažiau efektyviai.

„Savo nariams sukūrėme platformą, leidžiančią dalintis savo mintimis ir idėjomis. Būtent tai padeda skleisti vieningą poziciją apie tvarų žemės ūkį tiek institucijoms ir politikams, tiek žiniasklaidai ir visuomenei“, – rašo IBMA.

Vienas iš pagrindinių asociacijos siekių, kad biologiniai produktai taptų pirmuoju žemdirbių pasirinkimu siekiant susitvarkyti su kenkėjais bei ligomis, o tik paskui – cheminiai. Toks siekis atitinka ir Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio politikos tikslus.

„Pagal ES strategiją „Nuo ūkio iki stalo“, iki 2030 m. pesticidų naudojimas turi sumažėti 50 proc. Nors toks siekis yra puikus, tačiau jei ūkininkai tiesiog sumažintų pesticidų kiekį – tai reikštų mažesnį derlių, o kartu ir pajamas. Šių tikslų įgyvendinimui jau turime efektyvių biologinių produktų, bet turi keistis tokių priemonių patekimo į rinką bei reguliavimo mechanizmas, nes dabar svarbiausia yra greitis“ , – teigia S. Balion.

Lietuvių bioinžinerijos mokslininkų įkurta įmonė „Bioversio“ kuria bei gamina dirvožemio bakterijų ir mikroskopinių grybų produktus žemės ūkiui, kurie žemdirbiams padeda išlaikyti pasėlius produktyvius ir sveikesnius, o taip pat kelti kokybinius dirvožemio parametrus. Įmonės gaminamo produkto sudėtyje esantys mikroskopinių grybų štamai augalines liekanas skaido kurdami daugiau humuso, kuris yra pagrindinis dirvožemio organinės dalies komponentas.