Žaidimai, priešingai nei socialiniai tinklai, gerina darbo rezultatus

Pakanka 45 minutes kartu žaisti video žaidimus – ir naujai suformuotos komandos produktyvumas išauga 20 proc., rodo Jungtinėse Amerikos Valstijose, Brigamo Jango universitete atliktas tyrimas.

„Šio tyrimo rezultatai mus pačius šokiravo. Kompanijos išleidžia tūkstančius įvairioms komandos stiprinimo veikloms, kai iš tiesų viskas, ko reikia, yra nupirkti „Xbox“, – sako vienas iš tyrimo bendraautorių, asocijuotas profesorius Gregas Andersonas.

Teigiamas efektas pastebimas ne tik dirbant komandose, bet ir individualiai. Šį fenomeną tyrinėjantys psichologai sako, kad žaidimų nauda – ne tik tiesiog gaunama pramoga. Daug žmonių per žaidimus sugeba sumažinti darbe patiriamą stresą, pasijaučia geriau galintys suvaldyti įvairias situacijas. Priešingai nei naršant socialiniuose tinkluose, žaidimai stiprina mūsų pasitikėjimą savimi ir gali leisti pasiekti geresnių darbo rezultatų.

Bendradarbystės erdvė „Laisvės namai“


Tačiau nereikia toli esančios Amerikos ir mokslininkų išvadų – užtenka apsilankyti Vilniuje esančiuose „Laisvės namuose“, kuriuose patalpas nuomojasi ir žaidimų mėgėjams puikiai žinomi „Comic Con Baltics“. Jie čia – dirba patys, bet tuo pačiu padeda kūrybiškumą pažadinti ir kitiems.

„Jau ne pirmus metus bendradarbiaujame su „Laisvės namais“ ruošdamiesi „Comic Con Baltics“ renginiui. Šią vietą renkamės tiek dėl patogios lokacijos ir šalia esančių visų reikalingų paslaugų, tiek dėl „Laisvės namų“ erdvės siūlomų privalumų: filmavimo studijos, susitikimų kambarių ir laisvalaikiui skirtų zonų,“ – teigia vienas iš „Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung“ organizatorių Šarūnas Tamulis.

„Džiaugiamės, jog būdami vienu iš didžiausių pramoginių renginių Baltijos šalyse, šiemet galėjome „Laisvės namų“ laisvalaikio zonas pakelti į dar aukštesnį lygį. Čia įrengėme kompiuterinių žaidimų zoną su lenktynių simuliatoriumi ir retro žaidimų arkadomis. Neabejojame, kad „Laisvės namai“ dabar tapo daugiausiai pramogų pasiūlyti galinčia bendradarbystės erdve Vilniuje“, – pasakoja Š. Tamulis.

Jau šeštąjį kartą vyksiantis „Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung“ yra neatsiejamas nuo žaidimų kultūros – kasmet ši festivalio dalis ir dėmesys jai auga.Dėl šios priežasties organizatoriai 2023-iaisiais metais pristatė naują renginių prekinį ženklą, skirtą kompiuterinių žaidimų gerbėjams „Baltics Gaming Expo“. Po itin sėkmingo debiuto, ši renginio dalis žada dar augti ir pasiūlyti dar daugiau turinio. Bent iš dalies „Baltics Gaming Expo“ atmosferą galės pajausti visi „Laisvės namų“ bendruomenės nariai.

Mantas Kairys, „Laisvės namų“ vadovas, sako, kad jie šią erdvę kūrė suvokdami darbo ir poilsio pusiausvyros svarbą – būtent todėl čia buvo įrengta teminė žaidimų ir poilsio erdvė: „Čia bendruomenės nariai gali atsipalaiduoti, žaisdami su įvairiomis žaidimų konsolėmis, simuliatoriais, mėgautis „Arcade“ ir retro žaidimais ar tiesiog pailsėti žaliose erdvėse. Tai puiki vieta atsipalaiduoti po intensyvaus darbo dienos ir palaikyti gerą darbo bei poilsio balansą“.

Bendradarbystės erdvėje turi rasti viską


M. Kairys pasakoja, kad „Laisvės namai“ – naujos kartos darbo erdvė, kurioje galvojama plačiau, nei apie vietas atsisėsti su savo kompiuteriu, prireikus pasinaudoti spausdintuvu ar kavos aparatu. „Norėjome sukurti naujos kartos darbo erdvę, skirtą šiuolaikiniams profesijų atstovams, kurie vertina lankstumą, inovatyvumą ir bendruomeniškumą. Čia, pačioje miesto širdyje, sukūrėme erdvę, kurioje kiekvienas gali rasti sau tinkamą darbo vietą: nuo dinamiškos atviros erdvės iki privačių pilnai įrengtų kabinetų“, – sako jis.

Atvira erdvė „Laisvės namuose“ siūlo kintamas ar pastovias darbo vietas, kurios idealiai tinka laisvai samdomiems specialistams, nuotoliniams darbuotojams ar nedidelėms komandoms. Čia kiekvienas ras optimalų darbo vietos variantą, derinant asmeninį komfortą ir profesionalią aplinką.

Bendradarbystės erdvė „Laisvės namai“

Individualiems poreikiams ir didesnių komandų darbui siūlomi pilnai įrengti kabinetai. Kiekviename kabinete garantuojamas spartus internetas, moderni urbanistinė aplinka ir prieiga prie įdomios bei draugiškos bendruomenės. „Tai – idealus pasirinkimas įmonėms ir komandoms, siekiančioms susikurti asmeninę darbo erdvę, bet neprarasti bendradarbiavimo privalumų“, – dėsto M. Kairys.

„Laisvės namai“ pasižymi itin lanksčia multifunkcine sale, galinčia talpinti iki 100 dalyvių. Tai – puiki vieta įvairiems renginiams: pristatymams, seminarų ir konferencijų organizavimui, susitikimams, filmavimams ar fotosesijoms. Salė aprūpinta naujausia konferencijoms skirta technika, o prie jos priklausanti terasa leidžia praplėsti renginio galimybes, suteikiant unikalų atvirumo pojūtį.

Net ir būdami mieste turi būti draugiški gamtai

Pasak M. Kairio, „Laisvės namų“ erdvės yra sukurtos taip, kad kiekvienas galėtų rasti sau tinkamą vietą – nuo uždarų susitikimų kambarių iki atvirų erdvių renginiams ir bendruomenės susitikimams: „Valgymo zona, skirta bendruomenės nariams pietums ar kavos pertraukėlėms, taip pat prisideda prie bendruomeniškumo ir komforto jausmo“.Jis priduria, kad „Laisvės namai“ didžiuojasi savo gamtai draugiška aplinka – patalpos pilnos gyvų augalų ir gėlių, kurios ne tik papuošia erdvę, bet ir sukuria jaukią atmosferą.

„Tai vieta, kurioje susipina modernumas, komfortas ir bendruomeniškumas, siūlydama naują darbo kultūros patirtį“, – sako „Laisvės namų“ vadovas.