Konferenciją organizuoja Švedijos prekybos rūmai Lietuvoje kartu su verslo teisės advokatų kontora „TGS Baltic“ bei kitais partneriais, renginį remia Švedijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Vilius Bernatonis, „TGS Baltic“ partneris ir konferencijos moderatorius, sako, kad karo akivaizdoje būtina atsižvelgti į du aspektus – ekonominį stabilumą ir gebėjimą atsilaikyti bei laimėti.

„Kai kurie ekspertai mano, kad pirmenybė šiuo metu turėtų būti teikiama neatidėliotiniems karo poreikiams. Tačiau jau dabar būtina galvoti ir apie Ukrainos atkūrimą, nes sukurti finansavimo mechanizmus ir įtraukti į tai verslą prireiks laiko.

Norint laimėti karą, reikalingi finansiniai ištekliai bei stipri ekonomika. Šalies atstatymo projektai ir verslo įsitraukimas atlieka svarbų vaidmenį palengvinant ekonominę veiklą, stiprinant Ukrainos pamatus ir galiausiai prisidedant prie tautos gebėjimo nugalėti“, – kalba V. Bernatonis.

Pirmoje Europos bankininkystės ir finansų konferencijos dalyje bus pristatomos įvairios projektų finansavimo galimybės bei nagrinėjami mechanizmai, strategijos ir bendradarbiavimo modeliai, leisiantys įmonėms aktyviai dalyvauti Ukrainos atkūrimo projektuose.

Antroje dalyje dėmesys bus sutelktas į praktinius verslo įtraukimo į Ukrainos ateitį aspektus, pranešėjai aptars konkrečius Ukrainos poreikius ir pristatys sėkmingo verslo dalyvavimo pavyzdžius.

Konferencijoje dalyvaus Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius, Europos investicijų banko (EIB) Ukrainos grupės vadovas Sven Röben, Lietuvos Respublikos finansų ministrė Gintarė Skaistė, Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta ir kiti ekspertai.