Iki pradedant kurti „StepinFit“ Donatas ir Albertas blaškėsi, kurdami įvairius projektus, tačiau nė vienas jų neatnešė išsvajoto rezultato.

Verslo idėja tapo tikra, tik Tailande užkopus į nuostabią šventyklą.

Šventykla pastatyta ant uolos. Iki jos viršūnės, teko kopti net 1,2 tūkst. laiptelių. Nuostabi Tigro olos šventykla, padėjo svajonę paversti realia, nes kiekvienas žengtas žingsnelis aukštyn, priminė nesibaigiančią gyvenimo kelionę, ėjimą tikslo link.

Traukė nuo vaikystės

Donatą sportas traukė nuo vaikystės. Lakstymas su kiemo draugais, kūno kultūros pamokos. Jaunuolį domino ir technologijos, elektroninė prekyba, įvairūs programavimo darbai.

Tik pabuvus Tailande, jam kilo mintis sujungti tai, kas jam nuo vaikystės buvo malonu, ir tai, ką jis vadina savo darbu. Donatui tik 24 metai, tačiau jis save vadina verslininku.

Prekiauja jis savo elektroninėje parduotuvėje sporto, sveikatos, laisvalaikio ir turizmo prekėmis. Pagaliau jis gali pasidžiaugti galėjęs išsigryninti idėją ir susikurti verslą sau.

Šventykla Tailande

„Kelionės yra gera proga išbandyti save, patikrinti draugus, apmąstyti savo gyvenimą, o ypač jei jose atrandi kitas kultūras. Čia susiformuoja komanda“, – atvirauja Donatas.

Įveikti niūrias nuotaikas

Į Tailandą draugai išvyko dar prieš karantiną. Šioje nepaprastoje šalyje jiems atsivėrė žalios kalvos, kriokliai, nacionaliniai parkai – įvairios laisvalaikio praleidimo galimybės. Vingiuoti kanalai, tradiciniai Tailando kranto namai, nuostabūs turgūs.

Kiekviena diena buvo šviesi, saulėta, giedra. Įdomiausia buvo kaskart stebėti kylančią saulę, klausytis šniokščiančių bangų. Tailande jie suprato sveikos mitybos, sporto reikšmę.

Grįžę iš saulėtosios pakrantės, kurioje visi žmonės šypsosi be jokios konkrečios priežasties, jie buvo priversti karantinuotis, užsidaryti namuose.

Šokas, karantinas, niūrus, šaltas mūsų krašto oras kėlė depresyvias mintis, norą piktnaudžiauti riebesniu maistu. Lietuvoje buvo jiems liūdna ir tamsu. Todėl kilo mintis įkurti internetinę sveikatingumo platformą „Stepinfit“.

Šventykla Tailande

Sporto, sveikatinimosi, laisvalaikio ir turizmo prekių asortimentas vyrukų supratimu, ypač reikalingas kovojant su depresija, niūriomis karantino nuotaikomis, treniruokliai leidžia kovoti su po karantino vis didėjančiu kūnu. Taip gimė idėja – sukurti elektroninę platformą, prekiaujančią sporto reikmenimis.

„Manau, kad gyvenimo būdas daro įtaką tam, kuo tu esi, todėl sveika gyvensena, sportas bei maisto papildai turi labai didelę reikšmę ne tik kūnui, bet ir sielai“, – atviravo apie savo verslo pradžią Donatas.

Skristi, nepasikeliant nuo sofos

Anuomet būsimieji verslininkai suprato, kad kalbėti apie sveiką gyvenseną, dalintis patirtu džiaugsmu, šypsena yra svarbu ir Lietuvoje.

Tad Tailando saulės įkvėpti, jie parsivežė elektroninės parduotuvės idėją ir ėmėsi ją įgyvendinti. Donato ir Alberto verslas skirtas, ieškantiems geresnės savijautos. Be jokios abejonės – įsigyti treniruoklį namams, tai nėra tas pats, kaip kopti 1200 pakopų į Šventyklą ant stačios olos, tačiau tai prisideda prie sveikos gyvensenos propagavimo, geros nuotaikos sklaidos ir kūno linijų tobulinimo.

Gražiame kūne, gražiai jaučiasi ir mūsų siela, vis dažniau norisi šypsotis, todėl jauni žmonės tiki savo idėjos svarba. O kai dirbi tai, kuo tiki, dažnai ir rezultatai ateina savaime. Donatas ir Albertas plėtojo interneto projektus dar būdami moksleiviais, todėl jie neįsivaizduoja savęs dirbant samdomą darbą.

Donatas ir Albertas

„Kiekvienas žmogus turi svajonių, slaptų norų, tačiau ne visi suvokia, kad svajonės padeda tau skristi. Skristi ten, kur gali patekti tik slapčiausia mintis, skristi, nepasikeliant nuo sofos“, – apie nesibaigiančias verslo idėjas ir svajonių srautą kalbėjo Donatas.

Svajonės, jo nuomone, dažnai virsta tam tikros veiklos, naujo projekto pradžia, tad be jų gyventi jie negalėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)