Verslo pradžia ir požiūris į pinigus

Pasakodamas apie verslo pradžią, Makalius prisimena, kad tuo metu buvęs vos 19 metų ir turėjęs menką supratimą apie pinigų valdymą, bijodavo didelių išlaidų ir rizikų, o apie verslo vystymą ir plėtrą mokytis teko jau atidarius įmonę – iš savo paties praktikos, nes jokių žinių apie šią sritį iki tol jis neturėjo. R. Širvinskas akcentuoja, kad svarbiausia versle yra nebijoti parodyti, jog nesi visažinis, mokytis, tobulėti ir rizikuoti.

Kalbėdamas apie finansinį verslo aspektą, R. Širvinskas taip pat reflektuoja pasikeitusį požiūrį: prieš 15 metų pinigai atrodė siekiamybė, tačiau šiai dienai – tai įrankis patogiai jaustis.

„Pirmieji pinigai man buvo labai svarbūs ir aš nenorėdavau jų paleisti, tačiau, jeigu būčiau turėjęs tiek žinių, kiek turiu dabar, – būčiau daugiau rizikavęs. Pamenu vieną pirmųjų investicijų: apie 30 000 litų – man tai atrodė „kosmiška“ suma. Šiai dienai manau, kad tai buvo tikrai gana nedidelė investicija, palyginus su tuo, ką pavyko išauginti,“ – teigia verslininkas.

R. Širvinskas pripažįsta, kad šiai dienai įmonė puikiai veikia ir be jo įsikišimo, o jis pats gali mokytis iš komandoje dirbančių turizmo ir verslo plėtros profesionalų, aktyviai bendrauti su klientais bei sekėjais, kurie, jo teigimu, kartais suteikia daugiau įžvalgų ir komentarų nei kiti verslo partneriai.
Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas - Makalius

Problema ar iššūkis?

Daugumai žmonių kelionių tinklaraštininko darbas – svajonė, tačiau dinamiškos profesijos atstovas laidoje „Kaip“ dalijasi, kad tai nėra taip paprasta ir lengva.

„Jaučiausi atsidūręs tiesiog tinkamu metu tinkamoje vietoje. Buvo poreikis parodyti, kaip galima pigiai keliauti, jei ne aš – kažkas kitas būtų tai padaręs. Tuomet ir atėjo dvejonės, ar einama teisingu keliu, kai kiti nori būti „Makaliais“, tačiau tu pats to nevertini,“ – R. Širvinskas neslepia, kad nesibaigiančios kelionės, socialinių tinklų šurmulys ilgainiui ėmė atsibosti, o komplimentai ir liaupsės – nebedžiugino.

„Kai jaučiausi perdegęs, bandžiau atsiriboti, išvykau mėnesiui į Tailandą, tačiau save atradau per sunkiausią gyvenimo ir verslo laikotarpį, kai sėkmingai kylančią turizmo industriją ir gyvenimą netikėtai sukrėtė pandemija,“ – teigia Makalius.

Uždaromos sienos, kelionių laukiantys ar užsienyje strigę klientai bei nežinomybė, kada vėl bus galima keliauti privertė įmonė atsidurti ant išlikimo ribos – „Makaliaus“ projekto vėliavnešys R. Širvinskas pasakoja, jog būtent pandemijos akivaizdoje patirti iššūkiai ir sunkumai virto pačiomis geriausiomis verslo pamokomis ir padėjo iš naujo atrasti pilnatvę tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime.
Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas - Makalius

„Visąlaik stengiuosi gyvenime įžvelgti gerų dalykų net ir blogiausiose situacijose. Iškilus problemai nuteikiu save, kad tai ne problema, o iššūkis, kurį ateityje džiaugsiuosi perėjęs,“ – teigia žymus kelionių tinklaraštininkas.

Daugiau apie tai, kaip Rimvydui Širvinskui sekėsi išgyventi įvairius verslo, kelionių bei gyvenimo iššūkius, kaip gimė Makaliaus slapyvardis bei ko reikia iš naujo pajusti meilę savo veiklai – laidoje KAIP per Delfi Video ir Delfi Youtube kanale:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją