Sumaniai laikykitės grafiko

Jeigu vadovas – darboholikas, apie paaukštinimą svajojantys pavaldiniai darbą turėtų baigti tik bosui užvėrus biuro duris.

Erudiciją demonstruokite pamatuotai

Jei šefui pasirodys, kad žinote daugiau už jį, apie aukštesnį postą galite pamiršti. Vis dėlto nieko blogo nenutiks, jei tinkamai progai pasitaikius įterpsite į vykstantį pokalbį keletą frazių, išduodančių, kad dievinate literatūrą arba konkrečius rašytojus, domitės kinu, orientuojatės mados pasaulyje, nusimanote apie tapybą ar pan. Svarbiausia – neperlenkti lazdos.

Rodykite tik geruosius charakterio bruožus

Nuo pat pirmosios darbo naujoje vietoje dienos privalote pamiršti apie savo silpnybes: užtenka to, kad jas veikiausiai suminėjote per darbo pokalbį. Jeigu užsirekomenduosite kaip prasčiokas, storžievis, kaprizingas, nekantrus arba pernelyg pasitikintis savimi, pakeisti pirminį įspūdį bus labai sudėtinga.

Paisykite aprangos kodo

Jei įmonė – konservatyvi, į darbą privalote eiti su ramių, nerėksmingų spalvų kostiumu arba suknele. Jei demonstruosite išmonę kurdami netikėtus įvaizdžius, tikrai galite prašauti. Apie batų švarą ir sijono ilgį priminti tikriausiai nereikia?

Palaikykite švarą ir tvarką darbo vietoje

Bosas tikrai pastebės, jei viską darysite tarsi paskubomis, o aplink jus tvyros chaosas. Jis stebi savo pavaldinius, nes personalas – tai įmonės veidas, nuo kurio priklauso net tiktai firmos sėkmė, bet ir jos reputacija.

Rūpinkitės savo išvaizda ir sveikata

Daugiausia dėmesio, matyt, turėtumėte skirti plaukams, dantims ir pažastims. Švarūs, tvarkingi plaukai ir nedvokianti burna – tai du sėkmės garantai. Deja, nemalonus iš burnos sklindantis kvapas gali būti ne tik dantų nepriežiūros arba burnos higienos nesilaikymo rezultatas, bet ir skrandžio ligų pasekmė. Štai kodėl būtina profilaktiškai tikrintis sveikatą, be to, turėti po ranka kramtomosios gumos, burnos gaiviklį arba skalavimo skysčio buteliuką, kurie tikrai pravers prieš pokalbį su vadovais. Gerkite kuo daugiau vandens (rekomenduotina su citrina). Jei ypač gausiai prakaituojate, galbūt vertėtų pasidomėti šią problemą mažinančiomis injekcijomis.

Nepažeiskite konfidencialumo politikos

Kiekvienoje rimtoje kompanijoje cirkuliuoja informacija, kurios jokiu būdu negalima platinti už įmonės ribų. Visi darbuotojai privalo saugoti organizacijos, kurioje dirba, paslaptis. Tai pasakytina apie bet kokius įmonės reikalus, pradedant personalo atrankos klausimais ir baigianti techniniais sprendimais.

Kalbėkite taisyklingai

Kalbėdamiesi su kolegomis arba vadovais pasistenkite nevartoti parazitinių žodžių ir jokiu būdu nesikeikite.

Neatsipalaiduokite

Labai dažnai darbuotojo karjeros perspektyvos užsiveria po paties pirmo neformalaus įmonės vakarėlio. Net jeigu nesate priklausomas nuo alkoholio, piktnaudžiavimas svaigiaisiais gėrimais per įmonės šventę gali nemenkai pakišti koją. Todėl pernelyg neatsipalaiduokite ir visada galvokite apie saiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją