Pernai gruodį Seimas patvirtino naują tvarką, pagal kurią nuo 2030 metų verslai, gaminantys energiją saulės elektrinėse, turės atsiskaityti grynuoju atsiskaitymo būdu, tai yra, eurais už tuo metu biržoje esančią elektros kainą.

„Tokie pokyčiai atsirado dėl kelių skirtingų priežasčių. Viena iš jų, kad judame link lankstesnio ir aktyvesnio elektros energijos vartojimo. Šis modelis padės verslams labiau reguliuoti savo vartojimo įpročius, taip pat reguliuoti apkrovą elektros tinklams, tai reiškia, kad bus galimybė ir paskatinimas įrengti didesnius elektros energijos kaupiklių kiekius, buitiškai vadinamus baterijomis“, – aiškino D. Noreikienė.

Pasak jos, nuo 2030 m. tai bus privaloma privačiam verslui, o viešasis sektorius vis dar galės rinktis ir, jei norės, galės naudoti gaminančio vartotojo modelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją