Lietuvos respublikos įstatymai draudžia civilinėms įmonėms gaminti karinę įrangą, tačiau šių technologijų vystytojai ją kuria, gamina iki leidžiamos ribos, ir toliau, kad būtų sukurtas ir parduotas galutinis produktas, kooperuojasi su Vakarų bendrovėmis.

D. Antanaitis laidoje sakė, kad visada galime surasti, kuo skųstis, ir pristatė, kur lietuviai pasistūmėjo kalbant apie karinę pramonę. Jo valdoma įmonė UAB „Ostara“ išvystė ir sukūrė nuotoliu valdomą hibridinę pavarą „Krampus“, kurią pritaikius kare galima išvengti karių žūčių. Taip pat D. Antanaitis tikisi jau po kelių mėnesių Lietuvai ir pasauliui pristatyti kartu su Vokietijos gamintojais kuriamą distancinio minavimo įrangą, kuri gerokai atpigintų įrangą, karyboje naudojamą dabar.

Apie tai, ką lietuviai gali pasiūlyti pasauliui karinės pramonės kontekste, „Verslo požiūrio“ interviu su karybos ekspertu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją