Pasigenda realių sprendimų

Protesto išvakarėse šie ūkininkų atstovai dalyvavo laidoje „Verslo požiūris“, kurioje Žemės ūkio ministerijos poziciją taip pat išsakė Daivaras Rybakovas, Žemės ūkio ministro patarėjas. Jis teigė, kad ministrė pirmininkė prieš kelias dienas išplatino pranešimą su informacija, kas kada ir kaip bus sprendžiama, tačiau visgi to nepakako.

„Panašu, kad ūkininkai buvo suplanavę akciją iš anksčiau, galbūt nelabai tikėjosi atšaukti – viskas buvo per daug įsisiūbavę. Bet ministrė davė pažadą, kad bus sprendžiama ir tikiu, kad tai bus padaryta. Vieni dalykai bus sprendžiami greičiau, sausio vasario mėnesį, kiti – pirmojoje pavasario sesijoje, tad tikimės, kad išspręsime, ką ūkininkai iškėlė“, – kalbėjo D. Rybakovas.

Tarp ūkininkų keliamų klausimų – daugiamečių pievų problema, iš Rusijos keliaujančių grūdų vežimas per Lietuvą, būtinybė spręsti pieno sektoriaus problemas ir padėti pienininkams atlaikyti konkurenciją su užsienio ūkiais, kiti klausimai.

„Iki šios dienos mums kabinami makaronai. Taip, jau kalba plius minus į tą pusę, bet mums kalbėjimo neužtenka – mums reikia konkrečių sprendimų. Kai kurie sprendimai, jeigu tikrai būtų noro, jau galėjo būti įgyvendinti, įsakymais ir panašiai. Kai kurie galbūt etapais, su konkrečiomis datomis, bet dabar nėra tas laikas, kai mus galima užkalbėti, apžavėti – dabar jau reikia darbus daryti. Jau reikėjo padaryti“, – akcentavo M. Puidokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)