„Kai žinome, ko norime, ir išsikeliame tikslus, mes nukreipiame savo protą ir pastangas tam tikra linkme. Gyvenimas mums visuomet pasiūlo kokių nors galimybių, kuriomis, jei turėsime tikslų, galėsime pasinaudoti. Priešingu atveju jų net nepastebėsime“, – pokalbį apie tikslus ir jų siekimą pradeda konsultacinės įmonės „Addelse“ vadovė Airida Zavadskė.

Kaip pavyzdį ji pateikia darbo keitimo tikslą. Jei žmogus yra nepatenkintas savo darbu ir nori jį pakeisti, jis pastebės net mažiausias galimybes tam tikslui įgyvendinti. Tačiau, sako pašnekovė, jei žmogus tiesiog jausis nelaimingas savo darbe, bet nekels sau jokių tikslų, tikėtina, kad situacija taip ir nepasikeis.

Tikslai tikslais, tačiau su jais lengva ne visuomet. Šįkart Delfi domisi, kaip teisingai reikėtų suformuluoti tikslus, kodėl jų reikia turėti kelių rūšių, taip pat kokias gudrybes naudoti, kad tikslai virstų realybe.

Patikinu, kad perskaitę šį straipsnį, jūs nepateksite į aukščiau minėtą statistiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją