„Esu skaičių žmogus, bet mane domina ilgalaikiai ekonominiai procesai. Ši sritis Lietuvai nepažįstama, ekonominę istoriją tyrinėjančių mokslininkų nėra daug. Istorikai į finansinius duomenis retai gilinasi, o ekonomistai be patikimų makroekonominių rodiklių į praeitį žiūrėti apskritai negali. Tad mano darbas – šiuos rodiklius išskaičiuoti, kad būtų galima sudaryti nenutrūkstamą kreivę, kaip keitėsi Lietuvos ekonomika nuo 1918 m. iki dabar“, – apie savo tyrinėjimus studijuojant doktorantūrą Oksfordo universitete pasakojo pašnekovas.

Teigia, kad ekonominė situacija Lietuvoje tarpukariu ir sovietmečiu mažai tyrinėta, todėl jo darbu susidomėję ir Vakaruose pasaulio ekonomiką tyrinėjantys mokslininkai.

„Jie žiūri į bendrą pasaulio vaizdą ir mato skylių: yra šalių, kurios dabar auga fantastiškais greičiais, bet nematyti ilgalaikių tokio ekonominio augimo priežasčių. Taigi ir bandome tas skyles po truputį kamšyti“, – kalbėjo lietuvis. A. Klimantas, atlikdamas savo mokslinį darbą, bendradarbiauja su latviais, estais, norvegais ir kitais lietuviais mokslininkais, tarp jų – ir su VU profesoriumi Zenonu Norkumi.

Lietuvis įsitikinęs, kad tikslūs skaičiavimai padėtų išsiaiškinti, kaip iš tiesų vystėsi skirtingos ekonomikos sritys Lietuvoje, kokiomis sąlygomis šalies ekonomika geriausiai augo, kaip ją paveikė krizės, kas gali padėti formuoti ateities ekonomikos politiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją