Rusija ir Kinija panašios savo autoritariniais režimais, tačiau Kinijos tikslai ir siekiai dominuoti pasaulyje kur kas ambicingesni ir subtiliau įgyvendinami. Todėl Vakarų lyderiai, apie šias valstybes mąstydami tokiomis pačiomis kategorijomis, daro rimtą klaidą ir rizikuoja nepamatyti kur kas didesnio paveikslo detalių. Taip teigia Kinijos ekspertė Vida Mačikėnaitė-Ambutavičienė.

Į Kinijos vidaus ir užsienio politiką besigilinanti Japonijos Tarptautinio universiteto docentė V. Mačikėnaitė-Ambutavičienė interviu Delfi pasakoja apie Kinijos tikslus, bandymus pakeisti taisyklėmis grįstą pasaulinę tvarką, tikimybę, kad ši Azijos milžinė surengs karinę invaziją į Taivaną, Xi Jinpingo įtaką Vladimirui Putinui ir Kinijos bei Lietuvos ekonominius ryšius, kurie ima rodyti atsigavimo ženklus, nepaisant politinio fono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją