Įsivaizduokite tokią situaciją: jūsų močiutė kepa blynus ir paprašo nueiti į rūsį parnešti uogienės. Jūs nusileidžiate į vėsią patalpą, atsirakinate močiutės rūsio duris ir imate ieškoti uogienės stiklainių jūroje. Ant vieno parašyta „Gervuogės 2019 m.“, ant kito – „Braškės 2021 m.“. Ar bent viena šių uogienių tinkama vartoti?

Įsivaizduokite ir kitą situaciją: atsidarote konservuotų agurkų stiklainį, jame yra 10 agurkų, bet jums reikia tik trijų. Pasiėmę tris agurkus, stiklainį su likusiais agurkais įdedate į šaldytuvą iki kito karto. Iki kada tokie agurkai tinkami valgyti?

Šiame Delfi straipsnyje rasite daug naudingos informacijos apie tai, kaip tinkamai pasirūpinti žiemos atsargomis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė papasakos, kokia vieta yra tinkamiausia minėtiems gaminiams laikyti, kiek laiko šie produktai gali stovėti ir ką daryti, jei uogienės kraštelis pasidengė pelėsiu – nuimti ar visą uogienę mesti lauk? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją