Po visą pasaulį išsibarstę lietuviai buria savo bendruomenes, pažindina užsieniečius su savo kultūra, o kartu įneša naujų prieskonių ir į egzotinių šalių restoranų meniu. Po Balyje lietuvių organizuotos kovo 11 d. šventės, vienas restoranas šioje Indonezijos saloje įtraukė lietuviškus patiekalus į savo meniu.

Portalo Delfi „Verslas Plius“ susisiekė su „Straberry Resto“ darbuotojais pasiteirauti, kuo sužavėjo baliečius lietuviška virtuvė ir kokios bus lietuviškų patiekalų kainos Balyje.

Ni Luh Sri Wahyuni priklausantis restoranas lietuvių pamėgtoje saloje veikia jau daugiau nei metus. Tačiau vieta jau spėjo saloje išgarsėti ne dėl lietuviškų cepelinų, bet dėl savo patiekalų su braškėmis. Indonezijoje braškės yra laikomos egzotine uoga, pakankamai brangios, o vietos gyventojams neretai net organizuojamos ekskursijos pamatyti, kaip auginamos braškės.

Ši kavinė būtent ir išsiskiria tuo, kad visuose patiekaluose naudojamos braškės. Jos plaukioja ir Indonezijoje populiarioje „soto ayam“ (liet. vištienos sriuba) patiekale ir puikuojasi ant picos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją