Nuosavos saulės elektrinės pasistatyti galimybių neturintys gyventojai jau kurį laiką gali įsigyti ar išsinuomoti dalį nutolusiame saulės parke. Toks pats modelis pradedamas taikyti ir vėjo energetikoje, o Delfi domisi, kuris variantas – saulės ar vėjo – yra tinkamesnis žmonėms, norintiems maksimaliai sumažinti savo išlaidas elektros energijai.

Saulės energijos populiarumas pastaruoju metu Lietuvoje išgyveno tikrą sprogimą. Gaminančių vartotojų skaičius, įskaitant ir turinčius dalį nutolusiame saulės parke, vien per šiuos metus jau išaugo dvigubai – nuo 19 tūkst. sausį iki 38 tūkst. spalį.

Prieš kelias savaites bendrovė „Ignitis“ gyventojams pasiūlė nuomotis dalis ir nutolusiame vėjo parke, o energetikos ekspertas Martynas Nagevičius mano, kad netrukus šiuo pavydžiu paseks ir daugiau vėjo parkų plėtotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją