Vienas iš pagrindinių būsimo ES Lustų akto tikslų – pritraukti investicijų į projektus, vadinamąsias „mega struktūras“. Norint gauti finansavimą, jie turi būti pirmieji tokio pobūdžio projektai Europoje, užtikrinti tiekimo saugumą ir prisiimti įsipareigojimus ateityje investuoti į pažangiausias technologijas, penktadienį žurnalistų grupei sakė ES vidaus rinkų komisaras Thierry‘is Bretonas. ES paskelbs savo pasiūlymą vasario 8 dieną.

Th. Bretonas nepatikslino, kiek lėšų ES turės skirti paremti savo planą, į kurį įtrauktos vadinamosios „megastruktūros“, taip pat kitos idėjos dėl paramos moksliniams tyrimams. Bet jis nurodė, kad Lustų akto biudžetas yra „proporcingas“ JAV pasiūlymui skirti 52 mlrd. JAV dolerių šiai pramonei.

Valstybės parama nebus nemokami pinigai. Per spaudos konferenciją Th. Bretonas atsisakė pateikti išsamesnės informacijos apie šias priemones, tik užsiminė, kad į teisės aktus bus įtraukti „įrankiai“, skirti užtikrinti tiekimą krizės metu, – „įkvėpti“ JAV Gynybos produkcijos akto.

Pasak šaltinių, susipažinusių su konkrečiais ES pasiūlymais