Įstatinis „Invegos“ kapitalas yra 53,4 mln. eurų, kapitalas padalintas į 30 tūkst. akcijų, o akcijos nominali vertė yra 289,62 eurai.

Teigiama, kad padidinus Nacionalinės plėtros įstaigos įstatinį kapitalą, papildomai planuojama pritraukti privačių lėšų suma, preliminariais vertinimais, sudarys iki 37 mln. eurų, ir tai galutinės suplanuotos 2030 m. minėto rodiklio reikšmės nedidins.

Taip pat į 2022–2030 metų plėtros programos valdytojos Finansų ministerijos tvarių viešųjų finansų plėtros programą įtraukiama pažangos priemonę „Stiprinti viešojo ir privataus sektorių partnerystę ir skatinti privačių investicijų pritraukimą“ papildantį naują rodiklį – „Nuosavo kapitalo grąžą (ROE)“, kurio siektina reikšmė 2025 metais planuojama didesnė kaip 4 procentai.

Į Plėtros programos finansavimo planą įtraukiama 2,54 mln. eurų Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės paskolos lėšų suma bus skiriama įgyvendinti atnaujintame Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane „Naujos kartos Lietuva“ (NKL) nustatytam rodikliui „Žaliųjų finansų kompetencijų ir žinių centro įsteigimas ir jo veikimo pradžia“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją