Kaip pranešė šios šalies oficiali statistikos tarnyba „Destatis“, sausio–kovo mėnesiais buvo užfiksuotas nulinis BVP augimas.

Tai reiškia, kad didžiausiai Europos ekonomikai veikiausiai pavyko išvengti recesijos. Jei BVP pirmą ketvirtį būtų susitraukęs, Vokietijos ekonomika būtų panirusi į techninę recesiją, nes praėjusių metų paskutinį ketvirtį šalies BVP nusmuko 0,5 proc.

Ekonomikai techninė recesija konstatuojama po dviejų iš eilės susitraukimo ketvirčių.

Vokietijos ekonomika praėjusiais metais patyrė smarkų smūgį, šaliai netekus dalies dujų importo iš Rusijos, nuo kurio ji buvo labai priklausoma. Analitikai ir oficialusis Berlynas ilgą laiką prognozavo, kad išaugusios kainos, ypač energijos, žiemą įstums ekonomiką į gilią recesiją. Tačiau pastarosiomis savaitėmis nuotaikos pakito, Vokietijos pramonės sektoriui patyrus atsigavimą, prie kurio prisidėjo smunkančios energijos kainos ir Kinijos ekonomikos atsivėrimas.

Nors ekonomika blogiausio, regis, išvengė, pirmo ketvirčio BVP augimo duomenys neatitiko įmonės „FactSet“ apklaustų analitikų prognozių, kuriose buvo numatomas 0,2 proc. prilygstantis augimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją