„Per pastarąjį mėnesį Ukrainos automobilių parką papildė 15 300 iš užsienio importuotų naudotų automobilių. Tai yra beveik 8 proc. daugiau nei kovą“, – „Telegram“ kanale parašė „UkrAutoProm“.

Kaip teigiama, didžiausią šio automobilių rinkos segmento dalį (45 proc.) sudaro benzininiai automobiliai. Po jų eina dyzeliniai automobiliai (36 proc.), elektromobiliai (11 proc.), suskystintosiomis gamtinėmis dujomis (SGD) varomi automobiliai (5 proc.) ir hibridiniai automobiliai (3 proc.). „UkrAutoProm“ pažymi, kad vidutinis balandį Ukrainoje užregistruotų naudotų automobilių amžius buvo 11 metų.

Anot duomenų, praėjusį mėnesį populiariausia marke išliko „Renault Megane“. Populiariausiųjų penketuke toliau rikiuojasi „Volkswagen Golf“, „Skoda Octavia“,„Volkswagen Passat“ ir „Ford Focus“.

Nurodoma, kad nuo šių metų pradžios ukrainiečiai įsigijo 54 500 iš užsienio importuotų naudotų automobilių. Tai yra 3,3 karto didesnis skaičius, palyginti su naujų automobilių registravimu per tą patį laikotarpį. Skaičiuojama, kad naujų keleivinių automobilių registracijų skaičius balandį siekė 5 160, o nuo metų pradžios Ukrainoje užregistruota 16 400 tokių transporto priemonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją