Atranka vykdoma Valstybės tarnybos sistemoje, o kandidatų dokumentai priimami iki birželio 27 d.

Iš IAE vadovo tikimasi efektyvaus vadovavimo ir procesų valdymo vykdant Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo darbus, valdant jos išteklius ir organizuojant kasdienę įmonės veiklą. Kandidatas taip pat turėtų demonstruoti lyderystę buriant personalą bendriems tikslams.

Būsimasis IAE generalinis direktorius turėtų būti vadybos ir verslo administravimo, finansų, projektų valdymo, teisės ar technologijos mokslų magistras, turėti mažiausiai 5 metų vadovavimo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje ir 10 metų patirtį planuojant ir vykdant projektus.
Generalinis direktorius priimamas 5 metų kadencijai. Mėnesinis darbo užmokestis (neatskaičius mokesčių) nuo 9 500 iki 15 344 eurų.

Kol bus atrinktas ir paskirtas naujasis IAE generalinis direktorius, nuo birželio 22 d. šias pareigas laikinai eis dabartinis vadovas Audrius Kamienas.

Valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė, galutinai sustabdžius 2004 m. pirmąjį reaktorių ir 2009 m. – antrąjį, vykdo Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo darbus, apimančius IAE būtinų sistemų, užtikrinančių branduolinę, radiacinę, priešgaisrinę, fizinę saugą, eksploatavimą, panaudoto branduolinio kuro iškrovimą iš energetinių blokų ir pervežimą saugoti į laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą, įrangos ir pastatų dezaktyvavimą ir išmontavimą, radioaktyviųjų atliekų apdorojimą ir saugojimą.

Pabaigti IAE eksploatavimo nutraukimo darbus planuojama 2038 metais. Įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendina Energetikos ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją