„Lietuva, kaip ir visa Europos Sąjunga, kelia tikslą sparčiai didinti atsinaujinančiųjų energijos išteklių dalį visoje energetikos sistemoje ir tapti klimatui neutralia ekonomika. Norint pasiekti Europos Sąjungos žaliojo kurso tikslus, Lietuvoje per metus turėtų būti sukuriami bent dvigubai didesni žaliosios energetikos pajėgumai, negu tai vyko vidutiniškai kasmet iki šiol.

Veržli „Ignitis renewables“ plėtra labai svarbi įgyvendinant šią užduotį, o toks įmonės projektų vykdymui būtinų finansavimo instrumentų teikimas atitinka strateginius SEB banko tikslus: prisidėti prie tvarios visuomenės kūrimo ir mažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro“, – teigė SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis.

Bendra finansavimo sutarčių vertė – 75 mln. eurų.

„Ignitis renewables“ veikia trijose Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Ji atsakinga už sausumos ir jūrų vėjo jėgainių, saulės energetikos, biomasės ir atliekų vertimo energija projektų įgyvendinimą. Kartu su partneriu vystys 700 megavatų (MW) galios jūrinio vėjų parką Baltijos jūroje. Planuojama, kad iki 2030 m. pradėjęs veiklą jūrinio vėjo parkas turėtų užtikrintų iki ketvirtadalio viso dabartinio Lietuvos elektros poreikio.

„Esame išsikėlę strateginį tikslą padidinti žaliosios gamybos pajėgumus ir 2030 metais pasiekti 4–5 gigavatų (GW) instaliuotąją galią. Šiai plėtrai būtinas veiksmingas įgyvendinamų projektų finansavimas.

Esame tikri, kad abipusis pasitikėjimas ir bendradarbiavimas su SEB banku leis toliau nuosekliai užtikrinti žaliosios energetikos proveržį mūsų regione“, – teigė „Ignitis grupės“ finansų vadovas Jonas Rimavičius.