Nurodoma, kad ši mokėjimų sistema vienija daugiau kaip 100 finansų įstaigų, tarp jų ir didžiausius bankus. Verslo ir privatiems klientams tai reiškia dar greitesnius mokėjimus su mažiau tarpininkų.

SEPA leidžia greitai, saugiai ir efektyviai atlikti mokėjimus tarp sistemoje dalyvaujančių bankų. Mokėjimų tinklui priklauso 36 Europos šalys, kur daugiau nei 529 milijonai klientų per metus atlieka 146 milijardus elektroninių mokėjimų.

Nuo šiol bendros mokėjimų eurais sistemos tiesioginiu dalyviu yra ir „Revolut Bank“. Tai įmonei leidžia atlikti pavedimus eurais pagal STEP2 (SEPA kredito ir tiesioginio debeto pavedimų) ir RT1 (SEPA momentinio debeto) schemas. Privatiems ir verslo klientams tai reiškia greitesnius mokėjimus su mažiau tarpininkų.

SEPA kredito pervedimai paprastai gaunami kitą darbo dieną. Tačiau naudodami SEPA momentinius mokėjimus, kuriuos „Revolut“ siūlo nemokamai, privatūs klientai gali pervesti savo pinigus per mažiau nei 10 sekundžių į kitus bankus, dalyvaujančius SEPA momentinėje programoje.

„Revolut“ vadovas Europai Joe Heneghanas sakė, kad šis įvykis žymi pirmą banko sukurtą tiesioginių pavedimų integraciją, kuri naudojama visai įmonių grupei be išorinių partnerių pagalbos.

„Tai rodo mūsų, kaip tiesioginio dalyvio, brandą Europos rinkoje. Mes naudojame TIPS (ECB momentinių mokėjimų platformą), todėl įgyvendiname visas galimas momentinių mokėjimų eurais schemas“, – teigia J. Heneghanas.

SEPA įsteigė Europos bankininkystės ir mokėjimų industrija, remiama nacionalinių vyriausybių, Europos Komisijos, Eurosistemos ir kitų valdžios institucijų. Tai padeda pasiekti Europos tikslą – atvirą strateginę bankininkystės ir mokėjimų autonomiją. SEPA mokėjimų integracija prisidėjo prie visos Europos ekonomikos efektyvumo ir konkurencingumo, panaikindama nacionalinių ir tarptautinių mokėjimų skirtumus ir suvienodindama standartus visose dalyvaujančiose šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją