Nepaisant neramios makroekonominės aplinkos, 2023 metais „Vinted“ augo sparčiau nei planavo. Grupės pagrindą sudaranti „Vinted“ prekybos platforma augimą užsitikrino keliose skirtingose srityse: toliau didino rinkos dalį esamose rinkose; įžengė į Daniją, Suomiją ir Rumuniją; ir tęsė plėtrą į prabangios mados segmentą per prekių patikrinimo paslaugą. Tuo pačiu Grupė paspartino pristatymo paslaugų plėtrą su „Vinted Go“ ir žengė pirmuosius žingsnius, leisiančius pasiūlyti daugiau vertės mokėjimo paslaugose.

2022 metais sėkmingai įsigijus naudotų dizainerių kurtų daiktų platformą „Rebelle“, „Vinted“ subūrė abiejų bendrovių komandas ir pradėjo teikti daiktų verifikavimo paslaugą. Ši paslauga šiuo metu prieinama devyniose „Vinted“ rinkose ir toliau plėsis, atsižvelgiant į pirminius rezultatus, įskaitant daugiau prekės ženklų ir kategorijų.

2022 metais pradėjusi veikti bendrovė „Vinted Go“, plėtojanti su siuntimu susijusias paslaugas, pernai rodė vis geresnius rezultatus. „Vinted Go“ pagrindiniuose Prancūzijos miestuose jau įrengė apie 1500 siuntų paštomatų ir PUDO (siuntų atsiėmimo ir išsiuntimo, angl. pick-up, drop-off) punktų.

Praėjusių metų antrąjį pusmetį „Vinted Go“ įsigijo Nyderlandų siuntų pristatymo įmonę „Homerr“. Atsižvelgiant į rezultatus, „Vinted“ ir toliau investuos į „Vinted Go“ 2024 metais, ypač Prancūzijos, Belgijos ir Nyderlandų rinkose.

Lietuvos bankas suteikė „Vinted“ elektroninių pinigų institucijos licenciją.

„Naudotos mados prekės – sąlyginai nauja rinka, užimanti itin mažą dalį visame mados segmente. Tačiau mūsų 2023 metų rezultatai ne tik įrodė, kad galime užtikrinti stiprų augimą, bet ir tai, kad esame rinkos su dideliu potencialu priešakyje. Ne mažiau svarbu ir tai, kad naudotų mados prekių tarpusavio prekybos populiarinimas yra veiksmingas būdas mažinti mados industrijos daromą žalą ir mūsų misijos – paversti naudotus daiktus pirmu pasirinkimu – pagrindas.

Jau daugelį metų investuojame kapitalą su didele investicine grąža, nuolat atsižvelgdami į savo investicijų finansinį tvarumą, todėl džiaugiuosi, kad galime pranešti, jog esame pelningi ir 2023 metais fiksavome teigiamą EBITDA. Tai puikus mūsų komandos atsidavimo ir sunkaus darbo įrodymas, kad „Vinted“ taptų sėkminga mūsų nariams. Tuo pačiu tai tvirtas pamatas tolimesnei plėtrai – horizonte matome daugybę galimybių“, – sako Thomas Plantenga, „Vinted Group“ generalinis direktorius.

2023 metų IV ketvirtį „Vinted“ užsitikrino 50 mln. eurų atnaujinamąjį kreditą iš „BNP Paribas“ ir „ING BANK“. Pastarasis suteiktas galimoms būsimoms investicijoms ar plėtros galimybėms, įskaitant susijungimus ir įsigijimus.

2023 metais „Vinted“ vidutinis mėnesinis darbuotojų skaičius išaugo trečdaliu (33 proc.) iki 1743 darbuotojų, dauguma jų dirbo Lietuvoje. Šiuo metu visoje grupėje dirba daugiau nei 2 000 žmonių.