„Penkiolika metų Lietuva glaudžiai dirbdama kartu su „Nasdaq Vilnius“ ne tik vykdė kassavaitinius aukcionus, bet ir įgyvendino ne vieną naujovę – išplatintos žaliosios obligacijos, vidaus rinkoje pradėtos pildyti euroobligacijų emisijos. Džiaugiamės sėkmingu bendradarbiavimu, padėjusiu pritraukti naujų investuotojų ir užtikrinusiu sklandų aukcionų vykdymą bei saugų atsiskaitymą“, – pranešime sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pažymėtina, kad nuo 2009 m. VVP pirminiai platinimo aukcionai organizuojami per „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržą, o atsiskaitymai vyksta per centrinį vertybinių popierių depozitoriumą („Nasdaq CSD“).

„Šiandien suėjo lygiai penkiolika metų, kuomet buvo suorganizuotas pirmasis Vyriausybės vertybinių popierių platinimo aukcionas per „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos sistemą. Per šiuos metus padėjome įgyvendinti 745 VVP platinimo aukcionus. Sveikiname Finansų ministeriją su šiuo jubiliejumi ir tikimės toliau sėkmingai bendradarbiauti ateityje!“ – sakė „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos vadovas Saulius Malinauskas.

Skelbiama, kad Vyriausybė 2024 metais planuoja skolintis apie 5,7 mlrd. eurų, iš kurių apie 2,2 mlrd. eurų – vidaus rinkoje, išleidžiant VVP ir aukciono būdu, ir platinant Vyriausybės taupymo lakštus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją