Kaip teigiama LTG išplatintame pranešime, A. Zubriakovas bus atsakingas už grupės prekės ženklų valdymą, ryšius su visuomene, vidinę komunikaciją bei suinteresuotų šalių įtraukimą.

LTG korporatyvinių reikalų vadovo atrankoje iš viso dalyvavo 30 kandidatų. Labiausiai tinkamus pretendentus į šias pareigas LTG padėjo atrinkti vadovų paieškos įmonė „Aims International Lietuva“, pasirinkta viešojo pirkimo būdu.

A. Zubriakovas darbą LTG pradeda rugsėjo 25 d. Prieš prisijungdamas prie bendrovės, jis vadovavo „Penki Kontinentai Group“ komunikacijos padaliniui, yra vadovavęs „Ignitis grupės“ dukterinės bendrovės komunikacijai, finansinių technologijų centro „Bankera“ komunikacijai ir rinkodarai. Anksčiau A. Zubriakovas yra dirbęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovu spaudai, taip pat – buvusio Vilniaus mero patarėju viešiesiems ryšiams, daugiau nei dešimtmetį dirbo Lietuvos ir tarptautinėje žiniasklaidoje.

ELTA primena, kad naujas konkursas užimti korporatyvinių reikalų direktoriaus postą paskelbtas po to, kai pavasarį iš pareigų pasitraukė komunikacijos specialistė Agnė Belickaitė.

Jai pradėjus darbą LTG viešojoje erdvėje kelti klausimai dėl specialistės ryšių Laisvės partija. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė, o jos sutuoktinis Vincas Jurgutis tuo metu ėjo ekonomikos ir inovacijų viceministro pareigas. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigė savo ryšio su Laisvės partija, tačiau tikino, kad jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Pasak specialistės, ji dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė.

Situaciją vertinusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nenustatė pažeidimų ar interesų konflikto rizikų LTG vykdytoje atrankoje į korporatyvinių reikalų departamento direktoriaus pareigas. Komisija nepradėjo tyrimų ir dėl A. Armonaitės ir V. Jurgučio galimų interesų konfliktų.

Visgi, po kilusio ažiotažo iš užimamų pareigų pasitraukė ir A. Belickaitė, ir jos vyras V. Jurgutis.