„Nacionalinei mokėjimo agentūrai reikia tikro lyderio, kuris kurs ūkininkams aiškų ir suprantamą paramos teikimo mechanizmą, užtikrins įstaigos veiklos ir lėšų paskirstymo skaidrumą, gebės racionaliai pritaikyti pažangiausias technologines galimybes valdant paramos biudžetą“, – sako žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Anot naujojo direktoriaus F. Dirginčiaus, NMA – svarbus Lietuvos ūkio žaidėjas, padedantis administruoti žemės ūkiui reikalingą Europos Sąjungos paramą bei užtikrinantis įvairių programų įgyvendinimą – nuo bitininkystės, įvairių kaimo verslų iki stambių gyvulininkystės ar augalininkystės projektų. Todėl agentūros misija įpareigoja užtikrinti sklandžią ir patikimą įstaigos veiklą, efektyvinti, skaitmeninti procesus bei teikti reikalingas paslaugas paramos gavėjams ir asmenims, kuriantiems geresnį gyvenimą šalies regionuose.

„Ilgus metus teko vadovauti kredito įstaigai, teikiančiai finansines paslaugas, dažniausiai žemės ūkio ir smulkaus verslo sektoriams, tad viliuosi, kad mano patirtis ir žinios padės atliepti žemdirbių lūkesčius, o kartu su NMA komanda prisidėsime prie tvarios žemės ūkio ir kaimo verslų plėtros Lietuvoje“, – sako agentūros vadovas.

Anksčiau F. Dirginčius buvo UAB „Walletory“ regiono direktorius ir valdybos narys, 2018–2020 m. vadovavo UAB „Victory Funds“ ir UAB „Sutelktinio finansavimo platforma PROFITUS“. 2011–2017 m. buvo Lietuvos centrinės kredito unijos administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas, o 1998–2011 m. dirbo šios unijos Rinkodaros departamento vadovu.

F. Dirginčius Vilniaus universitete baigė socialinių mokslų – vadybos ir verslo administravimo – bakalaurą, yra tarptautinio verslo magistras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją