Vienas iš vadovaujančių „BaltCap“ partnerių Simonas Gustainis pranešime pažymėjo, kad nepaisant to, jog statybos šiuo metu pristabdytos, projektas nestovi vietoje, o pauzė išnaudojama specialių projekto dalių subrangovų konkursams parengti.

„Jei sausį bus užbaigta diskusija dėl statybos kainų indeksavimo, tikimės kiek įmanoma greičiau atnaujinti aktyviąją statybos fazę“, – tvirtino S. Gustainis.

Tuo tarpu A. Grendelė aiškino, kad projekto infrastruktūra turės būti pritaikyta ne tik sporto varžyboms.

„Planuojama infrastruktūra sukuria sąlygas ne tik sporto varžyboms, bet ir koncertams, korporatyviniams renginiams, parodoms, konferencijoms, pramogoms ir kitoms papildomoms paslaugoms. Treniruotės ir varžybos išlieka šio komplekso stuburu, tačiau didžiausią vertę miestui kuria intensyvus ir lankstus infrastruktūros įveiklinimas – tokios panašių projektų plėtros tendencijos fiksuojamos daugelyje išsivysčiusių rinkų“, – tvirtino „Sol Baltics“ vadovė.

Privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ lapkričio mėnesį nutraukė sutartį su fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ partneriu Š. Stepukoniu ir kreipėsi į teisėsaugą po to, kai fondo finansų direktoriai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus.

Vadovavimą fondui perėmė vienas iš keturių „BaltCap“ vadovaujančių partnerių S. Gustainis. Jis taip pat paskirtas atsakingu už „BaltCap“ investicijų į infrastruktūrą strategiją.

ELTA jau skelbė, kad vykstant deryboms dėl kainų indeksavimo, Nacionalinio stadiono statybų apimtys yra sumažintos iki minimumo. Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje projektui šiemet gegužės pabaigoje buvo išduotas statybos leidimas. Nacionalinio stadiono statybos darbai – kartu su visu daugiafunkciniu kompleksu – turėtų būti baigti 2025 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją